Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Most Vitim, brod Kuanda

18.08.2016 14:24

15.08.  -  18.08.2016

 

 Väčšina trasy je vlastne servisná cesta BAM. Po 100 km zisťujeme že na Paľovom aute začala tiecť nádrž. Dve hodiny pri ceste sa ju snažíme provizórne opraviť. Po 20 km tečie znova a stále sa to zhoršuje. Snažíme sa to dotiahnuť po prvú dedinku ktorá je 80 km.  Volá sa Nový Uojan a podpora v dedinke sa našla. Dušan s Paľom ju museli demontovať a starší pán sa ju pokúsil zvariť. Podarilo sa.Je večer zostávame tu spať.

Ráno začíname 7:30 , môžeš robiť čo chceš rýchlostný priemer nie je väčší ako 20km/hod.Prechádzame cez Jan Chukan až nás kopce zavrú a spolu s BAM sa dostávame do sedla nad mestečko Severomujsk  vo výške 1 200 metrov. Nachádza sa tu známi Severomujskij tunel ktorý je dlhý 15 km a jeho zvláštnosťov je že pred každým vlakom sa hydraulicky otvárajú vráta a za ním sa zatvárajú. Domáci nám rozprávajú o výstavbe a mi v nemom úžase počúvame. Kto chce ako dlho sa staval a vedel o ňom podrobnosti najdite si to na internete lebo je to naozaj neuveritelne gigantická stavba. Komáre idú na plno a mi už musíme používať aj siete na tváre.Končíme 22:00 v Taxime kde aj končí značená polná cesta.

Ráno o 7:30 odchádzame smer most Vitim- naša možnosť pokračovania alebo vrátenia sa späť. Po 60 km sa dostávame pred tento ťažko opísateľný most a začíname rozmýšlať čo ďalej. Prešli sme si ho peši a rozhodnutie všetkých je jednohlasne že skúsime prejsť aj keď sú všetci dosť ticho. 4 mesiace už tade neprešlo auto a je tam oficiálny zákaz. Nedá sa o tom viac napísať  ale hlavne že sme to šťastlivo prešli  a vďaka aj Dušanovmu navigovaniu každého auta zvlášť. Pocity boli u všetkých ťažké ale ak chcete pozrite si most cez rieku Vitim a zistíte všetko. Fotky posielame a doma spustíme video záznam. Tešíme sa že pokračujeme. Nestačíme si zážitky ani utriediť a prichádza Kuanda dedinka a rieka toho istého názvu. Brodu cez túto velkú rieku sme sa obávali lebo nie je priami ale prvá polovica sa ide po prúde a druhá proti prúdu.Šírka cca 150 metrov. Operatívne sme po ceste k rieke zastavili miestneho horala na Uaze a ten odborným okom zhodnotil naše autá, povedal že tak to je maximum vody ktorú by sme mohli prejsť a že ak máme odvahu on si z jedným z nás sadne prejde s nami so všetkými a potom ho musím zaviesť späť na opačný breh. Ponuku urýchlene prímame a znovu šťastlivo prechádzame veľký brod kde je voda po prednú kapotu aj nad ňu.Spíme po trase bez signálu vedľa rieky.

18.08.2016 štvrtok odchádzame smer Novaja Chára cez krásne vysoké hory a okolo veľkých ľadovcových jazier. O 15:00 mistneho času +7 hodin posun vchádzame do mesta Novaja Chara.

Po 30 hodinách konečne signál ,píšeme a posielame.

Všetky fotografie nájdete potriedené v galérií.

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode