Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Jakutsk-Angarsk cesta domov

08.09.2016 15:54

Tak konečne smer domov. Cesty poznáme a asfalt strieda kameň. Keďže prší, nepráši sa. Končíme v Aldane po 540 km.  Na druhý deň vstávame skoro a už o 6,00 hltáme kilometre. Stále prší a z výhľadov nie je nič. Cesty sa zlepšujú. Za Tindou sa napájame na Amurskú magistrálu Chabarovsk – Čita. Poznáme ju s pred 6 rokov a dnes je už  celá dokončená. Kilometre začnú rýchlejšie pribúdať. Podarí sa nám spraviť 900 km. Na ďalší deň prechádzame Čitu a po Bajkalskej magistrále pokračujeme smer Irkutsk.  Po 1155 km spíme 250 km pred Ulan Ude, hlavným mestom Buriatskej republiky. Stále prší. Ráno 4. septembra nás po 100 km pribrzdí porucha na spojke jedného z aut. Na 3 prevodovom  stupni sa doplazíme do Ulan Ude, kde napriek tomu že je nedeľa, je závada do 30 minút odstránená. Prechádzame okolo Bajkalského jazera,  cesta je kopcovitá, ale z výhľadov opäť nič, lebo stále vytrvalo prší a je nízka oblačnosť. V dedinke Sľudjanka sa lúčime z južným cípom Bajkalského jazera a cez kopce v nadmorskej výške 1000 m. n. m. mierime k Irkutsku. V kopcoch sa chceme zastaviť v našom známom drevenom motoreste, ale na naše sklamanie je vyhoretý.

V Angarsku sa stretneme s našimi priateľmi Voloďom a jeho manželkou Lenou s ktorými sme boli pred našou expedíciou spojený a ktorý nám poskytli veľmi cenné informácie na túto cestu. Bol to veľmi príjemný večer s odovzdaním si vzájomných informácii a zážitkov. Boli sme pozvaný na skvelú večeru a pri pár flaštičkách vodky sme do skorého rána riešili kompletnú politicko-ekonomickú situáciu v celom Rusku a EÚ +USA. Dostali sme sa až k osudu Aljašky. Ak chcete vedieť niečo viac o osude Aljašky musíte sa sami  z dostupných informácii dočítať a dozvedieť a spraviť si názor sami.

Na druhý deň opravujeme  prasknutý palivový systém. Oprava sa z dôvodu výmeny a pretesnenia pretiahne do 16:00. Napriek tomu po magistrále Sibír /Irkutsk-Novosibirsk/ vďaka jej kvalite spravíme ešte 300 km.

Ráno 06.08.2016 už o 6:00 odchádzame smer Krasnojarsk. Smola nás opäť milo sprevádza ale len technická- v meste Kansk prestane ísť v jednom z vozidiel vysielačka, menič napätia,smerovky,svetlá,zhasnú kontrolky a prichádzame na stav kedy nám skolaboval alternátor. Výmena veľmi obtiažna ale zvládlo sa. Napriek tomu po 7 hodinách pokračujeme a zastavujeme 50 km od Krasnojarskaska.

Dnes ráno budíček ako obvykle v 5:30 a chceme sa dostať za Novosibirsk. 

 

Fotky budú až keď si náš fotograf Peťo nájde čas lebo za 5 dní si ho nenašiel aj po našom urgovaní. 

 

Ešte dnes máme trpezlivosť !

 

! trpezlivosť! trpezlivosť!  

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode