Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Druhé spravodajstvo

12.08.2016 13:55

Po dlšej odmlke sa Vám znovu prihlasujeme 12.08.2016 miestneho času 13:30 kde je časový posun +5 hodín a nachádzame sa 100 km od mesta KANSK. Tak ako sme vám naposledy napísali kadial sme prechádzali aj dnes vám to v skratke napíšeme. Prechádzali sme cez mesto Perm za ktorým sme vstúpili do pohoria Ural v ktorom sme prekročili hranicu EUROPA-AZIA okrem dvoch členov Tibora a Dušana ktorý sa rozhodli prekročiť hranicu cez záhradkársku osadu. Vstúpili sme do Jekaterinburgu a od tial cez Ťumeň do Novosibirska. Počasie bolo strašne slnečné s dennými teplotami 38 stupňov. Dva krát počas tejto cesty sme mali problém s mobilným internetom lebo vždy nám predali len oblastné karty aj keď sme ich výslovne žiadali o celoplošné pokrytie Ruska. V nočných hodinách sme volali nášmu priatelovi Andrejovi Amitirovi z Novosibirska ktorý ihneď riešil daný problém. Náš priateľ sa znovu ukázal ako v každej situácii chce pomôcť  a za to mu velká vďaka. Takže do tretice všetko dobré a internet nám fachá. Z Novosibirska sme prešli na Krasnojarsk kde sme pred mestom zaparkovali a oddýchli si. Naše denné cestovania končíme väčšinou 01-02 hod nad ránom a začíname  07:30 hod.

Dnes pokračujeme smer Bratsk a zajtra chceme prísť do Severo Bajkalska. Časový harmonogram ako ho Milan spracoval je presne dodržaný a časové straty ktoré sme mali sa nám podarilo zrovnať. Vo včerajších nočných hodinách napadlo Palka-tepla že sa musíme povinne naučiť pesničku Kaťuša aby sme ju spoločne zaspievali starostovi Ojmjakonu tak uvidíme ako to zvládneme.

Od SeveroBajkalska to začne byť až velmi zaujímavé podla správ ktoré sú nám predpovedané od Petrovho priatela Voloďu s ktorým je v kontakte. Sú tam velké dažde, v riekach je dosť zdvihnutá voda a brody cez rieky že velmi nebezpečné. Ale uvidíme a necháme sa prekvapiť.

Za 8 dní nás polícia ani jeden krát  nezastavila. Konštatujeme neuveritelné zmeny spred 6-rokov vo výstavbe ciest a dialnic. Pracuje sa tu naozaj dni,noci,soboty,nedeľe.

Zdravie u všetkých členov zatial v poriadku,autá sa tiež snažia poslúchať.

Ozveme sa Vám zo SeveroBajkalska. Zostávame s pozdravom

 

Fotografie budeme aktualizovať, internet znova troška neposlúchal...

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode