Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Zakarpatská Rus + Rumunsko:

03.08.2016 12:07

Autá pripravené a nastal čas ich podrobiť skúške. Vyrazili sme smer Ukrajina, konkrétne Zakarpatská Rus. Okolo rieky Tisy, po okraji národného parku Synewyr do Rumunska. Kopec terénov, lesných ciest a scenérii na off road, ale to nebolo nateraz našim cieľom. Stretali sme veľa českých a slovenských posádok, ktoré sem vyslovene prišli s týmto zámerom. Na otestovanie áut úplne stačili ukrajinské cesty, ktorých kvalita je žalostná. No a tunajšia polícia to skúša stále, aby si privyrobila. Keď sa nám zdalo, že už to preháňajú, schladili nás vyhláseným, že oni českých a slovenských vodičov dobre poznajú, lebo nič nedodržiavame a chodíme sem len jazdiť a piť. Po dvoch dňoch sme celkom radi Ukrajinu opustili smer Rumunsko. Pre vyznávačov jazdy v teréne, netreba Rumunsko zvlášť popisovať. Krajina neobmedzených možností. Polície veľa, ale v rámci normy. Náš cieľ bola delta Dunaja. Pre tých čo by si chceli deltu pozrieť zblízka, je východiskové mesto Tulcea. Keď sa nabažíte jazdením autom vo vnútri delty, ktorú tvoria 3 ramená, treba skúsiť si ju pozrieť s paluby motorového člna. V dedinke Murighiol je prístav kde sú na takéto možnosti pripravený. Ak môžeme poradiť, tak na menej ako 3 hodiny nejazdite a bez zásoby nápojov tiež. Obed alebo večeru si dáte po návrate v rybárskej reštaurácii.

Naša ďalšia cesta viedla do mesta Pitesti, kde začína cesta Transfagarasan. Podľa šoumenov z Top Gearu najkrajšia na svete. Úsudok si každý musí spraviť sám. Nás zradilo počasie. Hneď pri priehrade Vidraru sa rozpršalo, asi v polovici sa to zmenilo na dážď  zo snehom  a v 1800 m sme vošli do mrakov, kde zúrila normálna snehová búrka. Hrebeň sa prechádza tunelom a na druhej strane nás zasa privítala neskutočná hmla. Z výhľadov nebolo nič. S očami na stopkách a slimačím krokom sme prišli do mesta Sibiu.

Aby sme nezabudli, pred priehradou Vidraru sa nachádza hrad Poenari. Domáci vám povedia, že toto je ten správny Drakulov hrad. Príjemný výstup po 1000 schodoch a neskutočný výhľad.

A to je tak všetko. Autá sme vyskúšali, lôžkovú úpravu taktiež, pár drobností sa musí prepracovať a doplniť. Vyzerá to sľubne.

 

Fotogaléria : vladivostok.webnode.sk/fotogaleria/#a001-jpg 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode