Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Tretie spravodajstvo Expedície

23.07.2010 20:46

Tretie spravodajstvo

 

21.07.2010 vyrážame 7.30 hod miestneho času do mesta OMSK . Krajina čisté Záhorie. Pred mestom IŠIN dobiehame českého motorkára. Jeho ciel je Mongolsko. Na otázku od kedy cestuje nám odpovedal, že ani sám nevie. 250km pred OMSKOM sme absolvovali asi do teraz najhorší úsek v kvalite vozovky. Priemerná rýchlosť 20km/hod,obrovské jamy, nespevnený povrch, samý prach. Prešli sme OMSK s riekou OM, pribúda áut s volantom na pravej strane a taktiež i komárov, sú ich celé mračná. O 02:30 miestneho času zaspávame v autách na parkovisku.

22:07.2010 ráno nás budia bojové vozidlá pechoty. Spali sme vedľa kasární o čom sme ani nevedeli.300km cesty bol do teraz v najlepšej kvalite. Pokus spraviť si poobedňajšiu prestávku v lese skončil neúspešne. Vyhnal nás obrovský nálet ovadov a komárov. Niektorí tento pokus zaplatili vlastnou krvou. O dve hodiny každí z nás bez upozornenia brzdí a spoločne sa snažíme pomôcť nákl. vozidlu, ktoré má tendenciu sa prevrátiť. Úloha splnená a domáci pozerali kto to je, čo chcú a bez straty času sadáme späť do áut a odchádzame. Majitelia tohto vozidla doteraz rozmýšľajú ako sme sa tam tak rýchlo zjavili a zase zmizli. Vo večerných hodinách cca 20.00hod vchádzame do 2-mil. Veľkomesta, ktoré je srdcom Sibíri NOVOSIBIRSK. Večer sa ubytujeme a ideme na krátku nočnú prehliadku Novosibirska.

23.07.2010 ráno o 9.00 hod sa stretáme s domácim na ktorého sme mali kontakt. Volá sa Andrej a v tej najväčšej srdečnosti sa nám snaží vo všetkom pomôcť. Spoločne sme zaobstarali veškerú tech. podporu a poobede sme sa rozlúčili so vzájomným odovzdaním prezentov a upomienkových predmetov.

 

Naše krátke zhrnutie, očakávaní a skutočností:

 

Ľudia- neskutočne srdečný, priateľský, prihovárajú sa nám, pýtajú sa nás odkiaľ a kam ideme. Zaujímajú sa o Slovensko, vodiči nás veľmi často zdravia trúbením a úprimne - sme milo prekvapení. Túto skutočnosť sme naozaj neočakávali.

 

Krajina- po Moskvu európsky štandard,Ural-predstava stredného slovenska, Sibír nekonečne rovinatá krajina, cesty rovné, nekonečne dlhé, či sa pozeráme vpravo alebo vľavo vidíme iba brezové lesy, močiare,nekonečné lány obrobenej pôdy, ako Paľko poznamenal keď niečo sejú - kým skončia tak začiatok je už zídený.

 

Mestá-Najväčšie prekvapenie pre nás,moderne vybudované veľkomestá a musíme podotknúť že naozaj na podstatne lepšej úrovni ako naše hl. mesto Bratislava.

 

Vidiek je veľmi zaostalý, chudobný ale ľudia veľmi dobrosrdeční.

 

Celkovo sme milo prekvapení mentalitou ľudí, úrovňou miest. Každý z nás mal predstavu deformovanú médiami ako to je tu zaostalé, ale skutočnosť hovorí úplne niečo iné. Rusko je krajina rozvíjajúca sa neuveriteľne rýchlym tempom.

Ráno 24.07.2010 odchádzame smer Krasnojarsk k Bajkalu.

Všetkých priaznivcov srdečne zdravíme. Ozveme sa ako sa nám bude dať. Záleží to od možnosti pripojenia na sieť.

Spísané 23.07.2010 čas 23.30.hod miestneho času( posun času k SR +5 hodín).

Pá-pá

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode