Dosiahnutý cieľ : IN PROGRESS

Posledné spravodajstvo

12.09.2016 11:29

Posledné spravodajstvo k nášmu návratu.

08.09.2016 čas 5:30 odchádzame smer Novosibirsk.

Po magistrále „Irtiš“ Novosibirsk –Čeliabinsk smer Omsk  pokračujeme. V Omsku meníme smer magistrály lebo musíme obísť Kazachstan- nemáme víza . V Išim na Kurgan kde sa znovu napájame  na M51. V noci teplota 0 stupňov a zber úrody pšenice po rozsiahlych stepiach je v plnom prúde aj v nočných hodinách až do 3:00 rána.

V piatok 09.09.2016 smer Čeliabinsk-Ufa cez najstaršie pohorie v Európe Ural kde nás zachytia neuveriteľné prietrže mračien, sústavné dažde, kolóny vozidiel, obchádzky a z dôvodu jednej z nich sme prišli aj o hraničný stĺp Ázia-Európa.  Množstvo kamiónov sa neustále zvyšuje a v nočných hodinách zastavujeme a končíme pred Ufou.

V sobotu sa dostávame za Kazaň a večer pri prechode cez rieku Volga si všetci v svornosti chutíme na údených rybách zubáč a jeseter. Nič lepšieho z nás asi nikdy nejedol čo sa týka údených rýb. Milan sa snaží aj doviesť  domov ale uvidíme či to zvládne. Počasie mu zatiaľ praje.

Nedeľa smer Moskva po magistrále Volga. Máme rozhodnutie v nedeľu do večera prejsť za Moskvu ale už vopred vieme že to nebude  jednoduché.  V Nižnom Novgorode  nás prvý krát počas našej celej cesty zastavuje polícia.  Čakáme najhoršie a on si v plynulej slovenčine pýta doklady. Neveríme vlastným ušiam a hovorí  nám že nás zastavil lebo zazrel slovenskú vlajku a chce sa rozprávať so Slovákmi po slovensky. Zisťujeme že má v Častkovciach slovenského priateľa a pravidelne ho navštevuje. Slovensko má veľmi rád a nedá dopustiť na Slovákov. 20 minút sa rozprávame a po podaní rúk pokračujeme v našej ceste smer Moskva. Za mestom Vladimír nás čaká remont cesty a od kamionistov sa dozvedáme že zastavenie premávky je asi na 4-5 hodín. Zaostrenie očí nás nabáda zísť z cesty po priekopách, okolo domčekov, cez záhradky a za pomoci miestnych šarvancov sa vraciame späť na magistrálu s vedomím že sme ušetrili 3-4 hodiny čakania. 100 km pred Moskvou sa naša rýchlosť zníži na 30km/hod a najprv dvomi pruhmi sa plížime k hlavnému vonkajšiemu obchvatu. Nekonečná cesta nám prechádza cez rozum a vzájomným ukludňovaním prichádzame na obchvat Moskvy so 6 jazdnými pruhmi ktorý je dlhý 120 km. Na obchvate začína byť pohoda ale rýchle tempo vo všetkých pruhoch nás nabáda na zvýšenú ostražitosť a bezpečnosť ktorá samozrejme bola počas celej cesty na prvom mieste.

Je pondelok ráno 7:30 odchádzame smer Lotyšsko prechod Ludža po magistrále M9 Baltia. Dnes chceme vstúpiť do EÚ- Lotyšsko ale nevieme ako dlho nás pribrzdí colná kontrola a samotný prechod cez hranice.  Ďalší postup je už jednoduchý  Lotyšsko-Litva-Polsko-SLOVENSKO.

Náš príchod predpokladáme do stredy doobedia a prinajlepšom v utorok večer.

S pozdravom Expedícia OJMJAKON 2016 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode